Лечение

Лечебни дейности в областта на  естетичното протезиране . 
Пълна промяна.
 Цялостни възстановявания.  
Корони от Цирконий. 
Мостове от Цирконий.
Фасети - изработени от изцяло керамични материали- цирконий, литиев дисиликат, фелдшпат, хибридни керамики, съвременни пластмаси.  
Метало керамични конструкции с благороден метал - комбинация от злато, платина. 
Лечение на зъбно изтриване.
 Протезиране върху всички системи имплантати.  

Керамични корони

Цирконии и Литиев дисиликат

 •  Изработваме  циркониеви корони и мостове с помощта на      CAD CAM системи
 •  Позволяват минимално зъбно изпиляване
 •  Зъбите се запазват живи
 •   Керамични корони различни от цирконий
 •   Литиев дисиликат и фелдшпат са също високо естетични  керамични системи
 •   Цирконият е  с висока естетика
 •   Здравината на цирконий е  близка до естествените зъби
 •   Цирконий изисква минимално зъбно изпиляване
 •  Цирконий се   циментира здраво към зъбите

Имплантология и протезиране върху имплантати от всички системи

Най доброто лечение при загуба на зъб

 • Имплантата е винт от титан
 •  Без болка
 • Запазват се съседни зъби от изпиляване
 • Успеваемост на лечението е над 95%
 • Използваме най модерните системи в имплантологията
 • Протезиране върху всички системи имплантати
 • Протезиране върху поставени имплантати от други клиники

 

Фасети

Фелдшпат, Прес системи, CAD CAM 

 • Тънки люспи от порцелан или полимер
 •   Фасетите изискват изпиляване около 0.5 мм
 •  Зъбите се запазват живи
 •  Фасетите са от порцелан с висока естетика
 •  Здравината и естетиката на фасетите е   аналогични до естествените зъби
 •  Циментиране към зъбите на фасетите е  с изключителна здравина

Интересни факти за пациенти

Фасети
Фасетите се използват за промяна в цветът на зъбите, за прикриване на дефекти по зъбната повърхност, за промяна на малки позиционни деформации в зъбите, за промяна на формата на зъбите. Фасетите представляват малки люспи, изработени от порцелан или пластмаса. При коронките се налага да се изпилява целия зъб, при което той отслабва и се унищожава доста от зъбната структура. При фасетите това не е така, изпиляването е минимално и засяга основно външната видима повърхност.  След като фасетите са готови, те се циментират трайно в устата на пациента. Порцелановите фасети имат трайност средно между 5 и 10 години. Фасети не се изработват при пациенти, които стискат и скърцат със зъби, имат вредни навици, при умъртвени зъби със силно разрушено дентиново ядро и зъбна повърхност. 
Имплант
При липса на корени и зъби,  в костта се поставя изкуствен първообраз на корена – имплант, изработен  от титан. Имплантатът е обикновено винт от титан, но съществуват и други форми на имплантати, като такива наподобяващи, пластини или индивидуално отлети. Материалът от който се изработват имплантатите може да бъде метал, порцелан или пластмаса. С най широко приложение са титановите имплантати.  Изчаква се  остеоинтеграция за около три месеца и се протезира, т.е. върху имплантата се поставя изкуствен зъб, коронка или мост.  При определени условия е възможно върху имплантата да се постави веднага коронка. Степен на успеваемост над 95% . При успешна манипулация, имплантът е практически вечен .  Манипулацията за поставянето на един имплантат е напълно безболезнена и трае около 10 минути. 

Дигитална стоматология

Дигитализацията в денталната медицина,  означава използването на компютърни модели и системи. Началото е зададено с CAD CAM или машинното проектиране и машинното изработване. В денталната медицина дигитализацията е навсякъде. Опечатъци в кабинет с помощта на оптични сситеми. Предаване на отпечатъка, като файл до лабораторията. Проектиране на конструкцията с помощта на  софтуер и изработването и от компютърни системи. Така се изработват корони и мостове, ортодонтски апарати, имплантологични приспособления, шини за лечение на тмд и др. Така изработените конструкции са изключително точни и носят висок медицински и биологичен потенциал.

Цирконии

Циркония се използва за изработка на  коронки и мостове   с  изключителна прецизност и точност към изпиления зъб. Биологичната поносимост е сравнима с тази на естествения зъб. Цирконий е определено най здравият съвременен керамичен материал в денталната медицина. Също така цирконият е много естетичен материал и позволява, създаването на зъби идентични с естествените. Първоначално изработван, като кепе от цирконии и покрит с козметична керамика, днес се изработват монолитни корони и мостове изцяло от цирконии, които са изключително здрави. В търсене на естетика достижима от природата се развиват и други керамични сситеми. Такава е литиев дисиликат керамиката. Тя е изключително естетична, тоест носи свойствата на естествените зъби. С по малка здравина от цирконият, но се циментира изключително здраво за зъбните тъкани. Правилният избор между различните керамични системи от клинична гледна точка е изключително важен за тяхната дълготрайност в условията на устната кухина. 

Митове в денталната медицина

1.Мит: ортодонтските брекети са грозни

Това въобще не е вярно. Брекетите могат да се направят от различни материали и цветове. Могат да се направят и също така абсолютно прозрачни и почти невидими.

2.Мит: Брекетите трябва да се носят дълго време

Това не така. Повечето деформации се решават за период от около  една година. Разбира се има и такива които изискват и по продължително носене.

3.Мит: При изработване на коронки и мостове , зъбите под тях трябва да се умъртвяват задължително

Това е абсолютно противопоказно тъй , като при умъртвяването зъбната структура спира да се храни и зъбът става трошлив и податлив на счупване даже под коронки.

4.Миенето на зъбите по няколко пъти на ден може да разруши емайлът им

Това е отчасти вярно само при условие , че се използват твърди четки и пасти за зъби със силен абразивен ефект.

5.Мит: Използването на дъвки с ксилитол може да замени миенето на зъби с четка и паста

Това не е достатъчно. Ако не можете да миете зъбите си след всяко ядене използвайте дъвки без захар за почистване на зъбите си за не повече от 10 минути.

6.Мит: Не мога да мия зъбите си когато ми кървят венците

Това не е така защото именно кървенето на венците е симптом на възпалението им. Използвайте четки с мек косъм и паста за възпалени венци.

7.Мит: След като кариозен зъб се обтурира , няма да има повече кариес

Това не е така защото е възможно появата на нов кариес , поради тази причина трябва да се поддържа добра хигиена и да се посещава редовно зъболекар.

8.Мит: Мъдреците трябва да се вадят на всяка цена

Не вадете мъдреците си, освен ако те не ви създават наистина непоносими проблеми. Понякога могат да послужат за направата на мост или задържане на протеза.

9.Мит: Не трябва да се поддържат млечните зъби защото те и без това ще отпаднат

Това не е така защото неподдържането им освен лоша хигиена , възпаление на венците може да увреди и зародишите на постоянните зъби под тях.

10.Мит: Всички зъболекарски процедури са болезнени

Това не е така предвид на факта , че  винаги е възможно употребата на упойка която да направи манипулацията безболезнена.